The Independent Film Artists Network

Een ongewoon film-en video productiehuis.

Alles begint met een ’reason why’. IFAN staat voor Independent Film Artists Network en is geboren uit de behoefte om een netwerk van gepassioneerde film-en videomakers  te creëren om gezamenlijk mooie film-en videoproducties te realiseren. In dit meer dan 1250 mensen tellende netwerk, van zowel opkomende als ervaren makers, zijn alle disciplines binnen de film-en videobranche vertegenwoordigd.

Met de makers uit ons netwerk maken we zowel artistieke korte films als commerciële content, zoals webseries, social media content, documentaires en tv-commercials. We doen dit voor klanten als KLM, advocatenkantoor Kennedy van der Laan, AMC en stichting Villa Pinedo.

Door onze geschiedenis in het maken van no-en low budget korte films hebben wij een andere blik op geld verdienen. Wij maken Profit for Purpose; IFAN herinvesteert in zijn eigen stichting – Greyhouse – die tot doel heeft om de kunst van de korte film te behouden. Greyhouse streeft er naar om deze korte films in eigen beheer te maken met additionele bijdragen van partners en sponsoren. Tegelijkertijd functioneert stichting Greyhouse als kweekvijver voor nieuw talent. Deze tripod-bedrijfssctructuur van Netwerk, Creative Commercial en Greyhouse, zorgt voor onderlinge samenhang en groei binnen en buiten het netwerk waar ook onze klanten van profiteren.

Een selectie van onze producties treft u aan op de pagina ‘portfolio’.

En wellicht leuk om te weten; alle foto’s op onze website zijn stills uit onze korte films-en commercials.